Meteen naar de inhoud
Leden
PredikantVacant
VoorzitterMw. Truus Spoelstra
SecretarisMw. Ellen Koers
Pastoraal ouderling Mw. Annatjie Potgieter

Image already added

 
 
 

Heeft u vragen of opmerkingen voor de Pastorale Raad? Dan kunt u contact met ons opnemen via pastorale.raad@pg-roermond.nl.

Pastorale Raad

Pastorale Raad

 

“Weid mijn lammeren”, was de opdracht die Petrus van de opgestane Heer Jezus ontving. De Pastorale Raad is, met behulp van vele vrijwilligers, verantwoordelijk voor die opdracht. Omzien naar elkaar, zorgdragen voor een gemeenschap waar jong en oud de zorg en aandacht krijgt die het behoeft bij vreugdevolle, maar ook bij verdrietige gebeurtenissen in het leven. Mooi is dat het meeste pastoraat niet wordt georganiseerd, maar spontaan gebeurt waar mensen samenkomen. De onderlinge pastorale zorg is het hart van het gemeente-zijn. De Pastorale Raad ziet erop toe dat die zorg er ook werkelijk voor iedereen is; met behulp van een pastoraal ouderling, coördinatoren en veel betrokken contactpersonen die de gemeenteleden bezoeken.

De Pastorale Raad zorgt voor de jaarlijkse organisatie van de groothuisbezoeken en zorgt dat het contactblad S’Amen wordt verspreid binnen de gemeente.

 

Onder de vlag van de Pastorale Raad is er een werkgroep die zich m.n. richt op ouderen- en alleenstaanden en die met veel creativiteit leuke- en gezellige ontmoetingen organiseert.