Ds. Judith van den Berg-Meelis
predikant@pg-roermond.nl
Schout Offermanstraat 34
6042XS Roermond

Werkdagen ma-di-do-vrij
Spreekuur dagelijks 8.45-9.45 uur

Tel.: 0475- 76 92 16
In nood: 06- 11 29 28 79

Predikant: ds. Judith van den Berg-Meelis

Welkom op de pagina van de Minderbroederskerk in Roermond. Wat leuk dat je/u een kijkje komt nemen bij onze veelkleurige gemeente.

Mijn naam is ds. Judith van den Berg-Meelis (1976) en ik ben sinds september 2017 de predikant van deze gemeente. Ik woon met mijn gezin in de wijk Maasniel en geniet zeer van het wonen op de grens van stad en platteland en het mooie Limburgse landschap!

De Protestantse Gemeente Roermond is een regionale gemeente. Dat betekent dat er zowel mensen uit de (binnen) stad komen, als uit een groot aantal dorpen rondom Roermond. Dat gaat tot de grens met Duitsland als ook tot die van België. Je zou kunnen zeggen dat onze gemeente een migrantengemeente is, omdat een groot aantal van onze kerkleden oorspronkelijk niet uit Limburg komt, maar (ooit) voor werk en/of de liefde hierheen verhuisd is. Heel Nederland is daarin vertegenwoordigd. Dat maakt ook het geloofspalet van de gemeenteleden veelkleurig. Op zondagmorgen zien we ook regelmatig vakantiegangers in de dienst. We zijn als gemeente gastvrij en geïnteresseerd in gasten en nieuwe bezoekers. Dat komt ook tot uitdrukking in de actieve betrokkenheid en zorg bij nieuwe Nederlanders en bij vluchtelingen in het AZC in Baexem. Wat ook bijzonder is, is de betrokkenheid van katholieke en niet-kerkelijke partners, zowel in de kerkdienst als in het vrijwilligerswerk.
Om predikant te zijn van zo’n veelkleurige gemeente, die zo divers en wijdverspreid is, vraagt het nodige. Het is dan ook niet vreemd dat ik graag verbind: mensen met mensen en mensen met God. Maar ook het verbinden van levensvragen, samenlevingsvraagstukken en zingevingsvragen met de eeuwenoude verhalen van de Bijbel en de christelijke spiritualiteit.

Als gemeente zijn we aan het onderzoeken hoe we als kerk meer present kunnen zijn in de buurt. We zoeken daarin graag verbinding en samenwerking met buurtorganisaties, maatschappelijke organisaties en andere geloofsgemeenschappen. Er leven binnen de gemeente veel mooie dromen en we willen graag onze mooie kerk en ontmoetingsruimte delen met iedereen. Als predikant heb ik daarin een coachende rol.
Ook op liturgisch gebied gaan we de komende jaren aan de slag met de vraag hoe we zowel recht kunnen doen aan de waardevolle tradities als aan de toegankelijkheid en de laagdrempeligheid. En met de vraag en de noodzaak voor diensten waarin de gemeenteleden zelf, onder (bege)leiding van een predikant, de dienst gaan voorbereiden en uitvoeren. Waarin ‘zelf ontdekken, uitwisseling, creativiteit, ontmoeting en elkaar inspireren’ centraal staan in plaats van een uur luisteren naar de predikant. Regionaal zoeken we daarin, waar mogelijk, samenwerking met buurgemeenten om van elkaar te leren en elkaar te steunen in bijv. het diaconaat, vluchtelingenwerk, jeugdwerk.

Als zielzorger vind ik het belangrijk benaderbaar te zijn voor zowel mensen binnen de gemeente als voor mensen voor wie de kerk (dienst) helemaal nieuw is. Ben je nieuwsgierig en wil je/ wilt u eens verder praten over uw eigen levensvragen? Neem dan gerust contact op

Nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Schrijft u zich hier in!

Lees hieronder de laatste blog van de predikant. Klik hier voor al haar blogs.

Van de predikant – Waar twee of drie in mijn Naam samenkomen...

Van de predikant – Waar twee of drie in mijn Naam samenkomen…

Lieve lezers, lieve gemeenteleden, Ook elders vindt u een oproepje met deze titel. Enerzijds omdat dit eeuwenlang christenen samenbracht, in ...
Verder Lezen
Van de predikant -   Als een zaadje...?

Van de predikant – Als een zaadje…?

Lieve gemeente! Ik besteed deze bijzondere maanden een aanzienlijk groter deel van mijn tijd in mijn achtertuin. Werkend op mijn ...
Verder Lezen
Van de predikant

Van de predikant

We leven in de tijd tussen Pasen en Pinksteren. Na de veertigdagentijd zijn we nu in de tweede etappe aanbeland: ...
Verder Lezen