Passion Kunstproject

In de aanloop naar Pasen wordt een verbindend oecumenisch kunstproject uitgevoerd. Zeven kwetsbare groepen uit de Roermondse samenleving gaan samen met kunstenaars eigen kruiswegstaties ontwerpen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om bezoekers van de dagopvang, mensen met verslavingsprobleem, asielzoekers, kankerpatiënten, etc. Onder leiding van een kunstenaar of creatief begeleider gaan zijn in gesprek over het thema van de Passion (vrijheid, bevrijding) en hun eigen kracht en  kwetsbaarheid in relatie tot de betreffende kruiswegstatie. Vervolgens ontwerpen ze samen een of meer staties van de kruisweg. Dit moet leiden tot een volledige kruisweg van veertien staties, die tijdens de Paaswake in de Minderbroederskerk te zien zullen zijn.

Dinsdag 3 maart was de aftrap. Gestart met lege doeken, tijdens de Paaswake hangen ze in de Minderbroederskerk!

Op deze pagina volgen we het hele proces met een fotoverslag. Foto’s: Peggy Maes.