Jeugdwerk

Het jeugdwerk bestaat uit de oppas, de kindernevendienst en de jongerenkerk.

Voor de continuïteit van de oppasdienst & kindernevendienst zijn we op zoek naar nieuwe leiding. Ouders, opa’s, oma’s en jongeren vanaf 14 jaar… Iedereen is welkom! Of wil je meer informatie over de oppas, kindernevendienst of de jongerenkerk? Neem dan contact op met een van de contactpersonen!

Oppas

Elke zondag tijdens de kerkdienst in de Minderbroederskerk is er oppas voor kinderen t/m 4 jaar. De oppas vindt plaats in de grote ruimte van het Ontmoetingscentrum naast de kerk. Er is daar volop speelgoed aanwezig en ook zijn er knutselspullen en boekjes.

Zin om 3 of 4 keer per jaar te helpen bij de oppas? GRAAG! Nu staan de leid(st)ers gemiddeld 5 keer per jaar op het rooster. Het zou fijn zijn als er meer mensen bij komen, zodat dat nóg minder wordt.

Contactpersoon: Janneke Ververs

E-mail: oppas@pg-roermond.nl

Voor kinderen uit groep 1 t/m groep 8 van de basisschool

Op elke 2e en 4e zondag van de maand is er kindernevendienst voor kinderen van de basisschool. Deze kinderen beginnen in de kerk en na het zingen van het kinderlied en een gesprekje met de dominee, gaan ze met de KND-leiding mee naar het Ontmoetingscentrum naast de kerk. Daar luisteren zij naar een bijbelverhaal of een navertelling die in deze tijd geplaatst is. Na het verhaal gaan we iets knutselen, tekenen of een spel doen dat past bij het onderwerp van die zondag. We proberen hier zoveel mogelijk afwisseling in te brengen en daarbij ook rekening te houden met de leeftijdsverschillen in de groep. De kinderen komen aan het eind van de dienst weer terug in de kerk om gezamenlijk de dienst af te sluiten en Gods zegen te ontvangen.

Tijdens de adventsperiode en de 40-dagentijd is er elke zondag kindernevendienst. In die periode werken we aan een speciaal project. Dat wordt deels in de kerk gedaan en deels in het Ontmoetingscentrum. Deze projecten worden tijdens de feestelijke diensten van Kerst en Pasen samengevat en afgesloten. Vlak voor kerst is er ook een speciale kinderkerstviering.

Iedere eerste zondag van de maand is er een laagdrempelige kerkdienst. Er is dan geen kindernevendienst, maar de kinderen blijven in de kerk.
Op de 3e en soms 5e zondag van de maand is er geen kindernevendienst. Dan zijn de grote kinderen welkom om naar het Ontmoetingscentrum te komen. Ze beginnen eerst met hun ouders in kerk en worden dan net als op de andere zondagen naar voren geroepen om het lantaarntje op te halen. Ze lopen dan met de koster mee naar het Ontmoetingscentrum. Daar kunnen ze spelletjes doen, of, als ze dat leuk vinden, helpen met de kleinere kinderen.
Protestantse Gemeente Roermond

Aan het eind van het schooljaar maken de oudste kinderen de ‘overstap’ van de kindernevendienst naar de Jongerenkerk. Dat gebeurt in een dienst die mede door de jongeren van de Jongerenkerk wordt voorbereid. De kinderen die overstappen worden tijdens deze dienst in het zonnetje gezet en krijgen een presentje als aandenken aan hun tijd bij de kindernevendienst.

Voor de continuïteit van de kindernevendienst zijn we op zoek naar nieuwe leiding. Iedereen is welkom! Of wil je meer informatie over de kindernevendienst? Neem dan contact op met:

Contactpersoon: Janneke Ververs

Email: jeugd@pg-roermond.nl

Jongerenkerk

Voor jongeren van 12 tot 20 jaar

Op de vierde zondag van de maand hebben jongeren een eigen plek. Om elkaar te ontmoeten, te vieren en na te denken. Een plek om met elkaar te lachen, te discussiëren en naar elkaar te luisteren.
We zoeken samen naar antwoorden op allerlei vragen uit je dagelijks leven. Zijn er bijvoorbeeld verhalen in de Bijbel die ons kunnen helpen bij keuzes die je moet maken? En is het oké dat je soms anders denkt dan je vrienden, familie of je ouders?

Dat zijn spannende vragen, die je het best met leeftijdsgenoten kunt gaan onderzoeken. Daarvoor willen we ruimte en gelegenheid geven en begeleiding aanbieden.

Contactpersoon: Matthijs en Maria
Email: jeugd@pg-roermond.nl