Exposities & Tentoonstellingen

Ieder jaar zijn er in de zomermaanden weer een aantal exposities in de Minderbroederskerk.

De kerk is dan geopend zijn op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Verder zijn de exposities te bekijken rondom de kerkdienst op zondag of tijdens de Open Kerk op dinsdag tussen 14.00 tot 17.00 uur.

Afgelopen exposities (2019)

Ine en Jos Bergs-Geerlings

Schilderijen

Iedere zaterdag en zondag van 29 juni t/m 21 juli 2019

De passie van Jos Bergs voor tekenen en schilderen is begonnen in 1993 en vanaf die tijd begon hij lessen te volgen bij diverse teken- en schildergroepjes.  Hier heeft hij veel met pastelkrijt en potlood gewerkt. Zijn voorkeur ging uit naar realistisch tekenen, met name portretten. Later is hij ook met acryl- en olieverf begonnen te schilderen.
Na zijn pensionering in 2011 is hij gestart aan de Kunstacademie te Genk in België en heeft 7 jaar schilder- en tekenlessen gevolgd. De eerste jaren heeft hij zich helemaal toegelegd op portretten. Het gebruik van olieverf hierbij was een uitdaging voor hem. Het realistisch schilderen van bekende personen vond hij spannend: de kijker vergelijkt kritisch de gelijkenis van die persoon met de weergave op doek of op papier. Inmiddels heeft hij zich meer op tekenen toegelegd. Werken met potlood, bister (een natuurlijk medium dat werkt als aquarelverf) en inkt is nu zijn nieuwe uitdaging. Zijn inspiratie haalt hij uit de natuur.

In 2011 is Ine Bergs-Geerlings gestart aan de kunstacademie in Genk te België. Hier heeft zij de vijfjarige opleiding schilderkunst gevolgd plus twee jaar specialisatie. Na de eerste twee jaar schilderen naar eigen ontwerpen ging zij op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Door het bezoeken van industrie- en landschapsparken en door vele wandelingen in de natuur werd zij geïnspireerd door de vergankelijkheid en aantasting van de natuur. Dit bracht haar op het idee om erosie, wat in de loop der jaren is ontstaan door weersinvloeden en het dagelijks gebruik van Industriële bouwwerken, staalconstructies, afvalcontainers, alsook roest en loslatende verf, fotografisch vast te leggen. Deze fotografische fragmenten gebruik zij als basis voor haar werkstukken. Dit geeft ieder schilderij een bepaalde vorm van abstractie.

Op deze manier wordt zij steeds uitgedaagd om te experimenteren met het vergankelijke en het vast te leggen op papier of doek met kwast, acryl- en olieverf

De meeste schilderijen zijn figuratief en verassen steeds opnieuw door de verschillende technieken .

Fotoclub Herten

Iedere zaterdag en zondag van 3 augustus t/m 18 augustus 2019

Meer informatie op de website van Fotoclub Herten

Lore van der Zanden & Hella Hermans

Schilderijen

Iedere zaterdag en zondag van 17 augustus t/m 15 september 2019.

Lore van der Zanden heeft enkele jaren bij Jan Bustin de basis van het schilderen geleerd, en daarna de Kunstacademie in Maasmechelen afgerond. Haar passie ging steeds meer uit naar de oude schildertechnieken en in 2014 heeft zij de opleiding  “Oude schildertechnieken”  in Den Bosch met een erkend diploma afgesloten. Deze zoektocht heeft een aantal verschillende series van schilderijen opgeleverd. Verder bekwaamt zij haar nog steeds in de oude technieken bij Jan Bustin.

Hella Hermans behaalde aan de  Kunstacademie te Maasmechelen de hogere graad schilderkunst incl. de specialisatie. Momenteel schilder zij met olieverf, acryl of  gemengde technieken, met grote penselen en krachtige streken. Haar stijl is lyrisch abstract met af en toe een realistische inslag . De onderwerpen en inspiratie haalt zij uit de natuur en haar omgeving, de prachtige kleuren en mooie vormen zijn daar vaak adembenemend. Dan kan zij het niet laten deze met veel plezier op het doek of papier  weer te geven met veel vrolijke kleuren waar ze blij van wordt.