Onze gemeente heeft, naast de website, ook een Facebookpagina. De bedoeling van deze pagina is om gemeenteleden en mensen buiten onze gemeente een inkijkje te geven in onze kerk en ons gemeenteleven. We laten zien wie we zijn, wat we allemaal doen en waar we voor staan. Dit kan bijvoorbeeld gaan over onze kerkdienst, activiteiten van de Werkgroep Inspiratie en Ontmoeting, Vrienden van de Minderbroederskerk, jeugdwerk, kindernevendienst, kerstmusical etc. Het kan ook over iets uit de actualiteit gaan, wat ons bezighoudt of een mooie spreuk of gedicht.

Wij vragen u om de pagina te ‘liken’ zodat ons bereik zo groot mogelijk wordt.

We hebben als gemeente ook een besloten groep op Facebook die is bedoeld als plek waar we als gemeenteleden dingen met elkaar kunnen delen, die niet openbaar bedoeld zijn, zoals op de pagina van de gemeente.
-Lief en leed, inspiratie, gebed, vraag en aanbod-
Toegang is uitsluitend voor gemeenteleden: help ons om nieuwe leden aan te dragen- aanmelding geschiedt via de beheerders.

De pagina wordt beheerd door:

Janneke Ververs

Wilma Kaemingk

ds Judith van den Berg-Meelis

Als u iets op de pagina wilt plaatsen, dan vragen wij u dit te mailen naar: redactie@pg-roermond.nl.

Het zou leuk zijn als elke geleding binnen onze kerk zo nu en dan een berichtje plaatst. Het gaat dan niet om lange teksten, maar meer om beelden, foto’s met een kleine tekst ter ondersteuning.

Er wordt natuurlijk rekening gehouden met de privacy van personen. Als u er bij voorbaat bezwaar tegen hebt dat u herkenbaar op een foto op de facebookpagina zou kunnen komen te staan, dan vragen wij u dit per e-mail kenbaar te maken via redactie@pg-roermond.nl.

Facebook – Laatste Nieuws

BOEKENMARKT

Ieder jaar organiseert de Protestantse Gemeente Roermond samen met de Stichting Vrienden van de Minderbroederskerk tijdens de Roermondse Sjommelmert weer haar jaarlijkse boekenmarkt, die in 2018 plaats vindt op woensdag 25 juli en donderdag 26 juli van 12.00 – 21.00 uur.

De jaarlijks boekenmarkt in de Minderbroederskerk is in de elf jaar van haar bestaan uitgegroeid tot één van de toonaangevende en best bezochte boekenmarkten in Midden- Limburg. Twee dagen lang wordt in de Minderbroederskerk een grote keuze geboden aan tweedehands-boeken van goede kwaliteit voor aantrekkelijke prijzen. De boeken zijn overzichtelijk gerubriceerd op categorie en onderwerp.

U vindt er exemplaren, soms meer dan 100 jaar oud, duizenden romans, Duits- Frans- en Engelstalige boeken, woordenboeken, studie- en technische boeken, boeken over kunst en architectuur en bladmuziek. Eveneens zijn er vele cd’s en dvd’s. De religieuze boeken in diverse talen vindt u in de oude consistorieruimte. Maar ook boeken over geschiedenis, esoterie, archeologie, fotografie, hobby, encyclopedieën groot en klein, naslagwerken, en prachtige natuur- en fotoboeken. De jeugd- en kinderboeken ontbreken natuurlijk ook niet.

Voor de echte liefhebber een uitgelezen kans om eindelijk het boek te vinden waar hij of zij al jaren naar heeft gezocht. Een eldorado voor degene die “zo maar wat te lezen” wil meenemen naar huis of op vakantie. Een aangenaam tijdverdrijf voor hem of haar die een paar uurtjes wil rond snuffelen in andermans culturele afdankertjes, die hier liggen te smeken om een nieuwe intellectuele uitdaging. En wilt u alleen maar een beetje sfeer opsnuiven en onder de mensen zijn, de koffie en thee staan klaar.

Kortom, voor elk wat wils in de toepasselijke ambiance van de Minderbroederskerk.

VOORVERKOOP

Leden van de Protestantse Gemeente Roermond en donateurs van de Stichting Vrienden van de Minderbroederskerk bieden wij op dinsdagavond 24 juli van 19.00 – 20.30 uur de exclusieve gelegenheid om in de voorverkoop boeken aan te schaffen.

De opbrengst komt ten goede aan het restauratieve onderhoud van het kerkgebouw.
...

View on Facebook

De laatste kerkenraadsvergadering voor de zomer, in feestelijke sfeer in de pastorie: Als dank voor hun inzet & vanwege de uitbreiding van nieuwe & jonge mensen die erbij zullen komen! Daar zijn we heel blij mee! U ook? Geef dan hieronder uw waardering voor hun toewijding, werk en inzet! ...

View on Facebook

1 month ago

Protestantse Gemeente Roermond

Wat was het een prachtige dienst gisterochtend! 3 meiden die de overstap maakten van de Kindernevendienst naar de Jongerenkerk en actief meededen aan verschillende onderdelen van de dienst. "United by Music" verzorgde de zeer feestelijke muzikale ondersteuning. Allemaal in de kerk die voor de gelegenheid was omgetoverd tot een kleurrijke kloostertuin waar de dominee in rond ging. ...

View on Facebook

Muzikale overstapdienst - Neem een bloem mee! Op zondag 1 juli a.s. is de overstapdienst waarin 3 kinderen van groep 8 de overstap maken van de kindernevendienst naar de Jongerenkerk. Het thema van deze dienst zal zijn: Kom erbij, zet je zorgen opzij! mailchi.mp/3194e6b18567/muzikale-overstapdienst-neem-een-bloem-mee ...

View on Facebook