Boekenmarkt

Ieder jaar organiseert de Protestantse Gemeente Roermond samen met de Stichting Vrienden van de Minderbroederskerk tijdens de Roermondse Sjommelmert haar jaarlijkse boekenmark.

De jaarlijks boekenmarkt in de Minderbroederskerk is in de elf jaar van haar bestaan uitgegroeid tot één van de toonaangevende en best bezochte boekenmarkten in Midden- Limburg. Twee dagen lang wordt in de Minderbroederskerk een grote keuze geboden aan tweedehands-boeken van goede kwaliteit voor aantrekkelijke prijzen. De boeken zijn overzichtelijk gerubriceerd op categorie en onderwerp.

U vindt er exemplaren, soms meer dan 100 jaar oud, duizenden romans, Duits- Frans- en Engelstalige boeken, woordenboeken, studie- en technische boeken, boeken over kunst en architectuur en bladmuziek. Eveneens zijn er vele cd’s en dvd’s. De religieuze boeken in diverse talen vindt u in de oude consistorieruimte. Maar ook boeken over geschiedenis, esoterie, archeologie, fotografie, hobby, encyclopedieën groot en klein, naslagwerken, en prachtige natuur- en fotoboeken. De jeugd- en kinderboeken ontbreken natuurlijk ook niet.

Voor de echte liefhebber een uitgelezen kans om eindelijk het boek te vinden waar hij of zij al jaren naar heeft gezocht.  Een eldorado voor degene die “zo maar wat te lezen” wil  meenemen naar huis of op vakantie. Een aangenaam tijdverdrijf voor hem of haar die een paar uurtjes wil rond snuffelen in andermans culturele afdankertjes, die hier liggen te smeken om een nieuwe intellectuele uitdaging. En wilt u alleen maar een beetje sfeer opsnuiven en onder de mensen zijn, de koffie en thee staan klaar.

Kortom, voor elk wat wils in de toepasselijke ambiance van de Minderbroederskerk.

VOORVERKOOP

Leden van de Protestantse Gemeente Roermond en donateurs van de Stichting Vrienden van de Minderbroederskerk bieden wij op de dinsdagavond voorafgaand aan de boekenmarkt van 19.00 – 20.30 uur de exclusieve gelegenheid om in de voorverkoop boeken aan te schaffen.

De opbrengst komt  ten goede aan het restauratieve onderhoud van het kerkgebouw.

Boekenmarkt 2021

We hopen de boekenmarkt weer te kunnen houden, en wel op 28 en 29 juli.
U kunt dus weer volop boeken, tijdschriften, cd’s, cd-roms, lp’s e.d. inleveren. Mocht onverhoopt de boekenmarkt toch geen doorgang vinden, dan zullen we alle boeken bewaren voor het volgend jaar.
Voor het inleveren van boeken c.a. kunt U contact met ons opnemen via e-mail vrienden@pg-roermond.nl of telefonisch met Lous Janssen-Dekkers. Tel. 0475-318320 of 06-25454289