Meteen naar de inhoud

De orgels in de Minderbroederskerk

Woensdagavond 29 mei organiseert de WIO een presentatie over de orgels van de Minderbroederskerk. Organist en orgelliefhebber Henk Boven zal ons alles van de orgels vertellen en laten horen. Deze presentatie vindt daadwerkelijk plaats bij de instrumenten; we zullen het binnenwerk met alle pijpen zien en er uitleg over krijgen. Ook zal Henk Boven vertellen wat de technische en muzikale mogelijkheden zijn. Hij zal dit steeds toelichten met het spelen van toepasselijke orgelmuziek. Velen kennen de orgels van zien en horen, maar zijn er zelf nooit daadwerkelijk bij geweest. Deze avond biedt een unieke mogelijkheid tot nadere kennismaking met deze instrumenten. 
Belangrijk om te weten is dat de deelnemers een trap op moeten om het grote orgel te bereiken. 

Omdat de ruimte boven bij het orgel beperkt is, geldt er een maximum aantal deelnemers. 

Aanmelden vooraf via wio@pg-roermond.nl is nodig. U ontvangt een reactie of u daadwerkelijk kunt deelnemen. 
Tijd: 19:30 uur
Contact: Gerard Jonkman

Tags: