Meteen naar de inhoud

Update Ontmoetingscentrum

  • door

Beste Mensen,

Vanuit de werkgroep Ontmoetingscentrum hierbij een korte update.

Ruim een jaar geleden zijn we begonnen met als doel het OC weer op te starten en voorbereidingen te treffen voor een vast team het OC kan gaan beheren en draaien. In het voorjaar van 2021 zijn activiteiten vanuit onze gemeente in het OC inderdaad weer begonnen: Meet en eat, en vergaderingen van verschillende geledingen. Ook verhuur aan externe partijen is mondjesmaat opgestart. Echter door de coronamaatregelen slechts op kleine schaal. En in november is het OC om dezelfde reden weer stil komen te liggen.

Lopende initiatieven zijn:

  • Een kledingmarkt openen samen met het Leger des Heils. Dit ziet er veelbelovend uit en de gesprekken worden volgende week hervat nu de coronamaatregelen soepeler zijn.
  • Een designopdracht naar de Design Academy Eindhoven gestuurd om het plein achter het OC opnieuw in te kunnen richten. Het doel is een goed doordacht ontwerp te verkrijgen dat we vervolgens grotendeels zelf uit zullen voeren.
  • De Brandweer heeft het gebouw gekeurd. Afgezien van het plafond in de kleine zaal (te brandbaar) is het goed bevonden.
  • Zodra het weer kan een bijeenkomst met alle vrijwilligers die belangstelling hebben getoond. Hartelijk dank alvast!

Bij het nadenken over een toekomstvisie voor het OC kunnen we alle input gebruiken. Wil je meedenken (of in de komende periode mee helpen klussen/meewerken) neem dan contact op met Johan Warringa of Klaas Baas via: oc@pg-roermond.nl.

Naast de inrichting van het OC willen we ook de verbinding met de buurt en de omgeving versterken, en de deur van onze gemeente open zetten. Heeft u ideeën hierover dan horen we die ook heel graag.

Hartelijke groet,

Judith, Klaas, Yi en Johan