Meteen naar de inhoud

Terugblik Gemeentedag & Openluchtviering

Op 11 september was het zover, we konden weer bij elkaar komen op de gemeentedag in Swalmen! We begonnen met koffie en taart en een groep begon met meteen met pingpongen, voetballen en de jongeren vonden elkaar in de speeltuin. Na het welkom gingen we in groepen uiteen, om te wandelen bij de Swalm onder leiding van Gerard Jonkman, te fietsen onder leiding van Bert de Heer of bloemschikken onder leiding van Dina Oossen.

Na een borrel en een overheerlijke maaltijd van de Meet & Eatgroep, was er een sketch over ‘dieten’ en vervolgens mochten we aanvallen op het toetjesbuffet 😉
Tussendoor zochten we onderdak tegen wat miezerregen en we sloten de dag (zingend) af met een hilarische pubquiz, onder leiding van quizmasters Pieter en Henk! Wijzer geworden ging ieder weer huiswaarts 😉

tekst gaat door onder foto-caroussel

[smartslider3 slider=”15″]

 

Ook de startdienst hielden we buiten op het bosterrein in Swalmen, waarbij alle zegen (en geen regen!) van boven kwam! Op interactieve en creatieve wijze gingen we halverwege dienst ook in groepen uiteen om in zang, collage, gebed of tableau vivant vorm te geven aan het thema: Van U is de toekomst!

Mooi om te zien hoe jong en oud, nieuw en vertrouwd met handen en voeten met elkaar aan de slag ging.
De zanggroep kwam de andere groepen in canon ophalen met ‘Het is al begonnen, merk je het niet’. Vervolgens vertelde en beeldde iedere groep uit wat ze hadden bedacht. De gebeden kwamen in kleurige linten aan een gebedsboom te hangen (die staat nu nog in de kerk) en werden gezamenlijk uitgesproken.
We sloten af met een spetterend ‘Seek ye first the Kingdom of God’ in canon:  Wat een inspirerende start van het nieuwe kerkelijke seizoen!

[smartslider3 slider=”16″]

 

Dank voor de vele vrijwilligers en jullie inzet en voorbereiding die deze dag mogelijk maakten!