Meteen naar de inhoud

Vrijwilligerswerk in de gevangenis

Ben je op zoek naar bijzonder en vooral zinvol vrijwilligerswerk? Ga dan naar de gevangenis! Gevangenenzorg Nederland is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die op bezoek gaan in een van de gevangenissen van Limburg (Sittard, Ter Peel en Roermond). Het gaat om zowel vrouwen- als mannengevangenissen.

Als vrijwilliger ga je in gesprek met een gevangene die om dat bezoek heeft gevraagd. Je biedt een luisterend oor en geeft waar nodig praktische adviezen. Vrijwilligers worden hiervoor opgeleid en ze krijgen ondersteuning van de maatschappelijk werkers van Gevangenenzorg Nederland. Behalve naar bezoekvrijwilligers is Gevangenenzorg ook op zoek naar mensen die met gevangenen in gesprek willen gaan over thema’s als schuld, slachtoffers en schaamte: de SOS Cursus. Vrijwilligers die deze cursus geven komen een aantal weken achtereen naar de gevangenis en worden betrokken bij de groepscursus voor gevangenen of geven de cursus aan individuele gevangenen.

Gevangenenzorg Nederland is een christelijke organisatie met ongeveer 650 vrijwilligers die (ex-)gevangenen, tbs-patiënten of hun familie bezoeken. Ze doen dat in gehoorzaamheid aan de Bijbelse opdracht in Mattheus 25. Meer weten? Kijk op www.gevangenenzorg.nl of bel Kees van der Linden: 079 204 00 96.