Meteen naar de inhoud

Werktijd Predikant

Werktijd van ds. Judith van den Berg-Meelis van 100% naar 80%.

Onze predikant zal per 1 januari 2020 voor 80% gaan werken. In de afgelopen 2 jaren kon zij voor 100% werken, omdat wij daarvoor subsidies kregen. Deze subsidies worden verstrekt door de Commissie van Welstand en door het Bureau Steunverlening (dit is het fonds dat bestaat uit de afdrachten voor de Solidariteitskas).

De subsidie van Bureau Steunverlening loopt t/m 2019 en eindigt dus aan het einde van dit jaar. De andere subsidie loopt door t/m 2021.

Op eigen kracht (dus na 2021) mogen wij als gemeente nog een predikant hebben voor 60%. Dit is door het Regionaal College voor Behandeling van Beheerszaken bepaald op basis van de (te verwachten) inkomsten en de reserves.

De stap van 100% naar 60% is erg groot. Mede daarom gaat ds. Judith per 1 januari 2020 voor 80% werken. Op deze manier kunnen wij hier als gemeente aan wennen en taken overnemen. Deze mogelijkheid was tijdens de sollicitatie open gehouden. Zij heeft nu aangegeven dat dit in haar gezinssituatie goed uitkomt.

Per 2022 zal zij gaan werken voor 60%.

Met vriendelijke groet,
Jeannette Klein
Namens het CvK