Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wandeling Meinweg

31 oktober @ 14:00 - 16:00

Wandeling in de Meinweg door heide en bos op zondag 31 oktober 2021

Op zondag 31 oktober organiseert de Werkgroep Inspiratie en Ontmoeting de jaarlijkse wandeling door natuur & bos. Dit jaar staat een rondwandeling door de Meinweg gepland. We starten om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Meinweg, waar de Meinweg de voormalige spoorlijn ‘IJzeren Rijn’ kruist. Mocht de parkeerplaats vol zijn, dan zijn er alternatieven langs dezelfde Meinweg op enige afstand van ons startpunt. Aanbevolen wordt om ruim op tijd te komen. De rondwandeling gaat langs heide en vennen en door bossen van de Meinweg, waaronder het gebied waar in mei 2020 de grote natuurbrand woedde. We zullen onder andere gaan kijken hoe het herstel op de heide en in de bossen gevorderd is. Goed schoeisel is nodig. Het is een wat langere wandeling. Na afloop is er de gelegenheid om bij de nabijgelegen “Boshut” een gezellige afsluiting te hebben.

De Meinweg is een Nationaal Park vanwege het unieke terrassenlandschap met ongeschonden beekdalen, vanwege de mooie en waardevolle natuur met heide, graslanden, vennen en oude bossen en ook door de vele zeldzame dieren, waaronder de adder, hagedissen en wilde zwijnen. Schapen, paarden en runderen houden het heidelandschap in de Meinweg in stand. Staatsbosbeheer beheert het gebied.

De gemeenteleden van Maasbracht en Roermond worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze wandeling. Contactpersoon voor deze wandeling is Gerard Jonkman.

Datum: 31 oktober 2021

Start: 14.00 uur vanaf de parkeerplaats langs de Meinweg te Herkenbosch, waar de Meinweg het oude spoor “IJzeren Rijn” kruist.

Contact: Gerard Jonkman via gencjonkman@gmail.com / 0475-503535 / 06-29078321

Gegevens

Datum:
31 oktober
Tijd:
14:00 - 16:00
Evenement Categorie:

Organisator

WIO

Locatie

Parkeerplaats Meinweg
Meinweg
Herkenbosch, Nederland
+ Google Maps