Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing ds. Margriet Gosker: De verloren zoon in de kunst

29 september @ 19:30 - 21:30

Ds. Margriet Gosker is oecumenisch theoloog. Ze is haar leven lang bezig geweest met het bestuderen van woorden en van het Woord. Ook is ze liefhebster van beeldende kunst en is geboeid door de afbeeldingen, die de woorden, en het Woord wederkerig versterken. In onze tijd lijken beelden steeds belangrijker te worden. Woorden verouderen sneller. Een tekst uit de middeleeuwen is moeilijk te lezen, maar afbeeldingen uit die tijd blijven uitdrukkingsvol.

De gelijkenis van de verloren zoon (Lucas 15:11-32) is zeker één van de meest tot de verbeelding sprekende Bijbelpassages. De tekst is op veel manieren naverteld, toegepast, uitgebeeld en afgebeeld. Behalve op talrijke schilderijen, staat het verhaal ook afgebeeld op allerlei andere materialen. Het is ook een geliefd onderwerp van Nederlandse beeldende kunstenaars, zoals Rembrandt van Rijn, Jeroen Bosch Lucas van Leyden ect.

Wat roept het verhaal van de verloren zoon bij ons op? Het gaat over twee zonen, die allebei een levensgrote vraag aan ons zelf kunnen zijn. Met wie van de twee kunnen wij ons identificeren.

Op 29 september zal ds. Margriet Gosker een lezing verzorgen over dit onderwerp, voor onze Gemeente. Het is de eerste lezing sinds lange tijd georganiseerd door de werkgroep inspiratie en ontmoeting. Iedereen is van harte welkom.

Datum: 29 september 2021

Tijd: 19:30 uur

Plaats: Ontmoetingscentrum

Contactpersoon: Wilma Kaemingk

Tel: 06 – 21267645

E-mail: wio@pg-roermond.nl

Gegevens

Datum:
29 september
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
,

Organisator

WIO

Locatie

Minderbroederskerk
Minderbroederssingel 15G
Roermond, 6041KG Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie