Meteen naar de inhoud

Tuinproject ontmoetingscentrum

Tuinenproject Roermond.
Binnen dit project kunnen buurtbewoners die zelf niet over een tuin beschikken, bloemen, groente en fruit in tuinbakken verbouwen en onderling contact leggen.
De tuin ligt achter het Ontmoetingscentrum (ingang Neerstraat) aan de Minderbroederssingel 15F in Roermond. De gedachte voor het tuinproject ontstond nadat bleek dat centrumbewoners geen ruimte hebben voor een tuin, maar wel behoefte hebben aan verbinding met de natuur. Wanneer bewoners die ook mee willen doen, zich kunnen aanmelden, wordt dit bekend gemaakt.
Het Ontmoetingscentrum is sinds augustus 2022 geopend en voorziet in een duidelijke behoefte. Het Ontmoetingscentrum is gevestigd aan de Minderbroedersingel 15F. De gedachte is; ‘voor de buurt – door de buurt’. Het Ontmoetingscentrum wil een plek zijn voor een ieder die het fijn vindt om op verhaal te komen en tegelijkertijd te winkelen. In het Ontmoetingscentrum is iedereen welkom voor een kopje koffie en thee en persoonlijke aandacht. Het Ontmoetingscentrum is wekelijks dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 13.00 – 16.00 uur. Op andere dagen zijn er ook organisaties acties, waaronder VIJF. VIJF is er op maandagen van 16.00-20.00 uur. VIJF brengt diensten op het gebied van welzijn, geestelijke gezondheid, ouderenzorg, verslavingszorg en ondersteuning voor mensen met een beperking samen.
Twee keer per maand wordt er ook een warme maaltijd georganiseerd. Deze wordt door zo’n 30 personen bezocht.

Tags: