Op 9 april zal The Passion plaatsvinden in Roermond. De Minderbroederskerk zal vanaf donderdagochtend 9 april tot Paasmorgen 24 uur per dag zijn geopend en er is dan gelegenheid tot muziek maken, meditatie of andere uitingen die in het teken van “The Passion: kom samen bij het kruis” staan.

The Passion: kom samen bij het kruis

Minderbroederskerk: “een kerk om te zoenen“

is de conclusie van de vertegenwoordiger van de EO en KRO-NCRV naar aanleiding van een gezamenlijk overleg met de kerkenraad. Daarin is besloten tot een verregaande samenwerking omtrent de evenementen die men wil organiseren rondom de Passion.

Welke evenementen gaan we rond de Passion organiseren?

Allereerst een evenement op zaterdag 4 april. Dan vindt er een samenkomst/zangevenement plaats, met een optreden van o.a. enkele hoofdrolspelers uit de Passion en het Passion-koor. De opnames vinden plaats in onze kerk en zal op TV worden uitgezonden op Paaszondag 12 april.Bijzonder is dat het kruis van de Passion op deze dag (4 april) in onze kerk aanwezig zal zijn. Uiteraard is eenieder uitgenodigd om dit optreden bij te wonen. De EO/KRO-NCRV is die dag aanwezig met een crew van 40-50 m/v om dat allemaal te verwezenlijken. Meer informatie hierover volgt in een volgend bulletin en is binnenkort ook te lezen op de website van de omroep.

Paaswake

Op donderdag 9 april zal de Passion plaatsvinden in- en rondom het centrum van Roermond. Na afloop van de Passion zal het kruis vanaf het Munsterplein naar onze kerk worden verplaatst en zal daar blijven tot Pasen.

De Minderbroederskerk zal vanaf donderdag 9 april – tot Paasmorgen 24 uur per dag open zijn. Het wordt dus een echte Paaswake.

Behalve onze diensten is er volop gelegenheid om de dagen en nachten te vullen met muziek, meditatie of andere uitingen die in het teken van de Paaswake staan. De omroepen zijn die dagen ook in onze kerk en zullen via hun website ook hier landelijke aandacht voor vragen. De omroep levert uiteraard ook mensen aan die meehelpen om de kerk te bemannen, te helpen bij de organisatie en er zullen interviews plaatsvinden met passanten……. kortom veel activiteiten. De omroep draagt ook zorg voor de beveiliging, BHV etc.

U begrijpt dat er deze 3 dagen nogal wat inzet, ook van onze kant, wordt gevraagd. We hebben een conceptplanning gemaakt van hoeveel medewerkers we per dagdeel denken nodig te hebben. In ieder geval zijn er medewerkers vanuit onze kerk nodig van ‘s morgens 10.00 tot ’s avonds 22.00 uur voor bijv:

  • gastvrouw/heer

  • kosterstaken

  • schoonmaak (periodiek)

  • koffie/thee

Naast medewerkers van 10.00 tot 22.00 uur moet ook de nachtwake (van ’s avonds 22.00 tot ’s morgens 10.00 uur!) mede door ons worden ingevuld. Dit is ook een aardige uitdaging!

Voor de EO/KRO-NCRV zit er ditmaal ook een nieuw element in het Passion verhaal; nl dat het Paasverhaal niet ophoudt op donderdag. Het gaat immers bij Pasen om de Paasmorgen: de opstanding. En dit nieuwe experiment gaan we (EO/KRO-NCRV en Protestantse Gemeente Roermond) samen aan.

Het is een enorme en uitdagende klus voor ons allemaal. Stel je voor: de kerk 24 uur open….zang , muziek, meditatie.

Uitmondend in de jubel op Paasmorgen……..wie wil daar nu niet aan mee werken? U kunt zich aanmelden via het formulier rechts op deze pagina: geef aan wát u zou willen, wanneer en hoe vaak. Indien u vragen heeft of gewoon wat meer informatie wil, kijk dan op onze site of stuur een email naar:

passion@pg-roermond.nl

We zien er naar uit!!

Margriet Dumee en Klaas Baas

Word Vrijwilliger!

Geef je hieronder op om te helpen in de Minderbroederskerk tijdens The Passion:
Telefonisch: 06 39557573 (Margriet Dumee)

Blijf op de hoogte!

(Voorlopig) Programma

TijdDonderdag 9 aprilVrijdag 10 aprilZaterdag 11 april Zondag 12 april
09:30 uurProjectkoor
o.l.v. Sylvia Berghs
10.00 uurPaasmorgen Dienst
10.30 uurBiodanza
11.00 uurKoffiedrinken na de dienst
11.30 uur
12.00 uur
12.30 uur
13.00 uurOrgelconcert met dwarsfluit
13.30 uurBiodanza
14.00 uurMarco Suvarnosaroto met passieliederen op de viool
14.30 uur
15.00 uurToonkunstkoor met liederen van Bach
15.30 uur
16.00 uur
16.30 uur
17.00 uur
17.30 uur
18.00 uur
18.30 uur
19.00 uurDienst
Paascyclus
19.30 uur
20.00 uur
20.30 uurRemunjs Theaterkoor
o.l.v.  Max Smeets
21.00 uurDienst Paascyclus
21.30 uur
22.00 uurDeelnemers fakkeloptocht