Op 9 april zal The Passion plaatsvinden in Roermond. De Minderbroederskerk zal vanaf donderdagochtend 9 april tot Paasmorgen 24 uur per dag zijn geopend en er is dan gelegenheid tot muziek maken, meditatie of andere uitingen die in het teken van ‘kom samen bij het kruis’ staan.

Paaswake: 'Kom samen bij het kruis'

Straks is The Passion 2020 weer voorbij. Iedereen gaat naar huis, het podium wordt afgebroken en het licht gaat uit. De nacht valt over de stad. Was dit het dan? Zeker niet! Samen zullen we wachten tot het morgen wordt. Het verhaal gaat door.  Waar een deur dichtgaat, gaat er altijd een nieuwe open. Zo blijkt. Want wanneer The Passion 2020 afgelopen is, opent onze Minderbroederkerk twee dagen en drie nachten haar deuren voor misschien wel de grootste Paaswake van ons land. En iedereen is welkom.

Wat is het idee hierachter?
Het idee is om een soort paaswake te organiseren waarop we samen bij het kruis wachten op de Paasmorgen. De paaswake is een van de oudste onderdelen van de christelijke Paasviering. De wake vindt oorspronkelijk plaats in de nacht van Stille Zaterdag op Pasen. Herdacht wordt dan dat Jezus in deze nacht opstaat. Het is daarmee ook een feest van het licht.

Kom langs en doe mee
Iedereen wordt van harte uitgenodigd om dat op zijn eigen manier te komen doen. Onopvallend, even stilstaan, een kaarsje branden, luisteren. Of juist door te zingen, iets te zeggen of te verbeelden. Misschien wil je iets meenemen: een bloem, een foto, een brief, je hoop of je verdriet. Als je iets wilt doen: zingen, muziek maken, iets voorlezen etc. Dat kan in je eentje of met een groep. Denk aan de jongerenclub of het koor van je kerk of misschien wel de bridgeclub. Binnenkort volgt informatie over hoe je je op kunt geven.

Vrijwilligers
De aanmeldingen voor de organisatie v.w.b. medewerkers voor overdag loopt goed. Waar we echter nog wel grote behoefte aan hebben zijn wakkere mannen(minder)broeders die mee willen werken als nachtwaker. We hebben ze écht nodig… al is het maar een gedeelte van de nacht.
Uiteraard willen we de (minder)zusters hiervan niet uitsluiten. Hoe dan ook – er zal goed voor alle partijen worden gezorgd tijdens de wake. Alleen daarom al meldt u/meld je aan via passion@pg-roermond.nl of neem contact op met Klaas Baas of Margriet Dumee.

Oproep: Social Media Team
We zijn op zoek naar jongeren die tijdens de wake live verslag willen doen van alle gebeurtenissen op Instagram/Facebook/etc. Geef je op bij redactie@pg-roermond.nl. Ons nieuwe Instagram-account is te vinden door te zoeken op pgroermond.

Witte donderdag
Op Witte Donderdag is er geen viering is in de Minderbroederskerk, maar wel in Maasbracht in het kerkje van Stevensweert en ook in Weert in de Bethelkerk aan de Maaspoort. Beide diensten vangen aan om 19.30 uur.

Blijf op de hoogte!

Word Vrijwilliger!

Geef je hieronder op om te helpen in de Minderbroederskerk tijdens The Passion:
Telefonisch: 06 39557573 (Margriet Dumee)

(Voorlopig) Programma

TijdDonderdag 9 aprilVrijdag 10 aprilZaterdag 11 april Zondag 12 april