• Dit event is voorbij.

Spiritualiteit in de Veertigdagentijd

2 april @ 19:30 - 22:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 19 maart 2020 at 19:30

One event on 2 april 2020 at 19:30

One event on 9 april 2020 at 19:30

Spiritualiteit in de Veertigdagentijd

In een aantal bijeenkomsten krijgt u een introductie en oefening in een andere (spirituele) manier om de Bijbel te lezen: Lectio Divina (‘Goddelijke lezing’).

Wil je meer halen uit een Bijbeltekst en wil je vooral ervaren wat een tekst met je doet? Probeer dan deze spirituele vorm van lezen: de Lectio Divina. Dit is een christelijke vorm van meditatief lezen. Het gaat er vooral om wat een tekst met je doet, in plaats van de rationele doordenking of bespreking; het verkrijgen van informatie is minder belangrijk. Je leest de tekst in vier ‘meditatieve’ stappen om ruimte te bieden om God tot je te laten spreken. Wat zegt deze tekst jou, op dit moment en met jouw vragen? In en na afloop van deze vier stappen is er gelegenheid tot uitwisseling van de ervaringen in de groep. De teksten die we lezen zullen ons voorbereiden en meenemen op weg naar Pasen.

In navolging van het succes van voorgaande jaren willen we ook weer een oecumenische opzet van de deelnemers beogen: Iedereen is van harte welkom en neem vooral iemand mee! De bijeenkomsten zijn op donderdagavonden in de veertigdagentijd (5, 19 maart, 2 april, Witte Donderdagviering 9 april).

• Wanneer: 5, 19 maart, 2 april & Witte Donderdagviering 9 april
  • Waar: Consistorie van de Minderbroederskerk