Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Maatschappelijke Film & Discussie: Into Great Silence

12 februari @ 19:30 - 22:00

Maatschappelijke Film & Discussie

Into Great Silence

‘Into Great Silence’ is een zeer nauwkeurige, gedeeltelijke stille meditatie over het kloosterleven in zijn meest pure vorm. Geen muziek, behalve de liederen in het klooster,geen interviews, geen commentaar. De film volgt het veranderen van de tijd, de seizoenen en de steeds terugkerende elementen van de dag, van het gebed. Een film die bijna een klooster wordt, in plaats van er één weer te geven.

Een film van Philip Gröning over bewustzijn, absolute aanwezigheid, over mannen die hun leven hebben gewijd aan God in de allerpuurste vorm. ‘Into Great Silence’ is de eerste film ooit over het leven in La Grande Chartreuse, de vestiging van de legendarische Kartuizer Orde in de Franse Alpen. De monniken leven aan de hand van eeuwenoude regels en rituelen. De Kartuizer Orde is de meest gesloten orde van de rooms-katholieke kerk en is bijna helemaal verborgen voor de buitenwereld.

Dat Gröning toestemming heeft gekregen dit klooster als buitenstaander en vooral als filmer te betreden is een unicum te noemen.

Voorafgaand aan dit evenement kunt u eventueel deelnemen aan de Meet & Eat – Open Maaltijd. Zie https://pg-roermond.nl/meet-eat/.

Gegevens

Datum:
12 februari
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Ontmoetingscentrum, Roermond
Minderbroederssingel 15F
Roermond, 6041KG Nederland
+ Google Maps