• Dit evenement is voorbij.

Geweldloos Communiceren

9 oktober 2019 @ 20:00 - 22:00

Zomaar een greep uit wat gehoorde zinnen uit kerk, pastoraat en huiselijke setting:

“Ik hoor nooit iets van de kerk”

“Als dat gebeurt, dan kom ik as zondag niet”

“Dat doet hij nu altijd als hij boos wordt”

“Laat maar, je begrijpt het toch niet’

Waarom gaat het soms mis met wat we willen zeggen of escaleert het in een gesprek met de ander?
In deze bijeenkomst krijgt u een eerste introductie in de methode van ‘geweldloos communiceren’. Het maakt ons bewust van hoe er in onze woorden en communicatie een emotionele lading, oordeel of pijn zit. En welke vragen, behoeften eronder liggen. Daarvan bewust worden is een eerste stap. Dit geldt zowel voor wat en hoe wij zelf communiceren, als voor de mensen met wie we dat doen. Vervolgens kijken we naar alternatieve manieren om bij de ander door te vragen of onze eigen behoeften te verwoorden. Indien gewenst kunnen de bijeenkomsten uitgebreid worden met een aantal oefen-bijeenkomsten.

Voor wie is deze bijeenkomst bedoeld? Voor mensen die in hun kerkenwerk (pastoraal, bezoekwerk, vergaderingen) of privé hier tegenaan lopen of zelf hier last van ervaren.

• Wanneer: woensdag 9 oktober om 20.00 uur
  • Waar: Consistorie van de Minderbroederskerk