Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie – Schilderijen Bergs-Geerlings

29 juni 2019 @ 14:00 - 17:00

Iedere zaterdag en zondag van 29 juni t/m 21 juli exposeren Ine en Jos Bergs-Geerlings hun schilderijen in de Minderbroederskerk te Roermond van 14:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis.

De passie van Jos Bergs voor tekenen en schilderen is begonnen in 1993 en vanaf die tijd begon hij lessen te volgen bij diverse teken- en schildergroepjes.  Hier heeft hij veel met pastelkrijt en potlood gewerkt. Zijn voorkeur ging uit naar realistisch tekenen, met name portretten. Later is hij ook met acryl- en olieverf begonnen te schilderen.
Na zijn pensionering in 2011 is hij gestart aan de Kunstacademie te Genk in België en heeft 7 jaar schilder- en tekenlessen gevolgd. De eerste jaren heeft hij zich helemaal toegelegd op portretten. Het gebruik van olieverf hierbij was een uitdaging voor hem. Het realistisch schilderen van bekende personen vond hij spannend: de kijker vergelijkt kritisch de gelijkenis van die persoon met de weergave op doek of op papier. Inmiddels heeft hij zich meer op tekenen toegelegd. Werken met potlood, bister (een natuurlijk medium dat werkt als aquarelverf) en inkt is nu zijn nieuwe uitdaging. Zijn inspiratie haalt hij uit de natuur.

 

 

In 2011 is Ine Bergs-Geerlings gestart aan de kunstacademie in Genk te België. Hier heeft zij de vijfjarige opleiding schilderkunst gevolgd plus twee jaar specialisatie. Na de eerste twee jaar schilderen naar eigen ontwerpen ging zij op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Door het bezoeken van industrie- en landschapsparken en door vele wandelingen in de natuur werd zij geïnspireerd door de vergankelijkheid en aantasting van de natuur. Dit bracht haar op het idee om erosie, wat in de loop der jaren is ontstaan door weersinvloeden en het dagelijks gebruik van Industriële bouwwerken, staalconstructies, afvalcontainers, alsook roest en loslatende verf, fotografisch vast te leggen. Deze fotografische fragmenten gebruik zij als basis voor haar werkstukken. Dit geeft ieder schilderij een bepaalde vorm van abstractie.

Op deze manier wordt zij steeds uitgedaagd om te experimenteren met het vergankelijke en het vast te leggen op papier of doek met kwast, acryl- en olieverf

De meeste schilderijen zijn figuratief en verassen steeds opnieuw door de verschillende technieken

Gegevens

Datum:
29 juni 2019
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Locatie

Munsterkerk, Roermond
Roermond, 6041HA Nederland + Google Maps
Site:
https://pg-roermond.nl/