Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

70+ middag – Lezing – Libellen – Heersers van het luchtruim

26 oktober 2019

70+ middag – Lezing – Libellen – Heersers van het luchtruim

Zaterdag 26 oktober organiseert de diaconie de jaarlijkse 70+-middag in “De Herberg”. De Heer Frens Westenbroek zal deze middag een lezing verzorgen over Libellen – Heersers van het luchtruim.

Libellen behoren tot de meest primitieve insecten van onze wereld. Het zijn agressieve jagers die met snelheden tot wel 36 kilometer per uur, op insecten jagen.

Wereldwijd zijn er zo’n 6000 soorten bekend, waarvan je er in Nederland nu 67 kunt waarnemen. Alle libellen leggen eitjes in zoet water, waaruit zich larven ontwikkelen die maanden, tot zelfs meerdere jaren, op de bodem van vennen, kanalen of rivieren leven. Als de larve volgroeid is kruipt hij uit het water en barst de volwassen libel uit zijn larvenhuidje. Dan hebben ze, afhankelijk van de soort, nog 2 – 6 weken te leven om zich voort te planten. De verschillende soorten hebben de meest fantastische kleuren, van karmozijnrood tot indigoblauw. De spreker, Frens Westenbrink, is IVN-gids en auteur van het boek Gorsselse heide, geschiedenis, flora en fauna. Hij zal zijn verhaal uit de doeken doen met veel plaatjes van de prachtig gekleurde libellen die je in Nederland kunt waarnemen.

Het volledige programma volgt in het contactblad van oktober.

Gegevens

Datum:
26 oktober 2019
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Ontmoetingsruimte ‘De Herberg’
Sintelstraat 23
Maasbracht, Nederland
+ Google Maps