Wandeling Leudal

Category:
Tags:, ,

Wandeling Leudal

Op zondag 7 oktober 2018 organiseert de Werkgroep Inspiratie en Ontmoeting de jaarlijkse wandeling door natuur en cultuur. Dit jaar staat een rondwandeling door het Leudal gepland en staat mede in het teken van Dierendag.

Voorafgaand aan de wandeling is er een themadienst, dit keer met het thema “Schepping & dieren” m.m.v. het koor ‘Vocalise’. We worden geïnspireerd door Franciscus en zijn liefde voor dieren en de schepping. De kinderen mogen hun knuffel meenemen, en alle gemeenteleden een foto van hun geliefde huisdier of een natuurfoto die je inspireert. In het Ontmoetingscentrum is een ‘dierencafé’, dieren zijn welkom: er is een dierenoppas en uitlaatservice! Als overbrugging tussen kerkdienst, koffie en wandeling, is er in het Ontmoetingscentrum gelegenheid om te lunchen (neem je eigen lunch mee).

Aansluitend start de wandeling om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats nabij de St. Elisabethshof (restaurant, terras en streekmuseum), Roggelseweg 56 te Haelen. De parkeerplaats ligt aan de doorgaande weg van Haelen naar Roggel. De rondwandeling gaat door de bossen en langs de karakteristieke diep ingesleten en meanderende beken. Ook bezoeken we de Leumolen. Goed schoeisel is nodig. Iedereen kan mee: jong & oud. De wandeling duurt tot ca. 16.15 uur, waarna er gelegenheid is tot een gezellige afsluiting op het terras van de St. Elisabethshof.

Het Leudal is een groot en uitgestrekt bos- en natuurgebied, wat worden doorsneden door drie beken: Leubeek, Zelsterbeek en de Haelense beek. In de bossen liggen fraaie monumentale boerenhoeven omgeven door weilanden en akkers. Ook telt het Leudal verschillende watermolens. De Leumolen is meest bekende en is regelmatig opengesteld voor het publiek. In het Leudal kan mooi gewandeld en gefietst worden. De verschillende horecazaken kunnen zo’n wandeling of fietstocht nog plezieriger maken. Staatsbosbeheer beheert het grootste deel van het gebied.

U wordt allen van harte uitgenodigd deel te nemen aan de wandeling of de combinatie maken met de themadienst. Contactpersoon voor deze wandeling is Gerard Jonkman.

Datum & Tijd: 7 oktober 2018 om 10.00 uur de dienst in de Minderbroederskerk, de wandeling om 14:00 uur
Locatie: St. Elisabethshof Roggelseweg 56 te Haelen
Contactpersoon: Gerard Jonkman gencjonkman@gmail.com