Lezing: Van Aarde tot Oerknal

Laden Evenementen

Start Date - End Date

jan 29, 2019 - jan 29, 2019

Start Time - End Time

19:30 - 22:00

Event Location

Minderbroederssingel 15F Roermond, 6041KG Nederland

Cost

Organizer

WIO

Phone

Email

Website

Event Details
Category: ,
Tags:,
Share this:
Description

Van aarde tot oerknal door astrofysicus Prof. Dr. Heino Falcke

Van aarde tot oerknal is een reis met een dia-voordracht door het heelal. De moderne astronomie heeft in de laatste decennia geweldige vorderingen gemaakt in het onderzoek van ons universum en ons wereldbeeld blijvend veranderd. Moderne telescopen maken adembenemende beelden: sterren ontstaan en vergaan, planeetsystemen draaien om ver verwijderde zonnen, ontelbare melkweqstelsels bevolken de diepten van het universum dat gedurende miljarden jaren uitdijt. De ook voor leken begrijpelijke dia-voordracht neemt de toehoorder mee op een persoonlijke reis door dit moderne universum.
De toehoorder komt tot slot voor de vraag: Wat is de mens in het zicht van deze onmetelijkheid en welke plaats heeft dan het geloof?

Prof. dr. Heino Falcke is professor in radiotelescoop astronomie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij is lid van de Nederlandse Royal Academie voor kunst en wetenschap, Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en heeft in 2011 de Spinoza award ontvangen, de hoogste wetenschappelijke prijs in Nederland, voor het voorstel van het maken van afbeeldingen van zwarte gaten.
Hij is tevens lekenpredikant in de Rijnlandse Kerk. Hij gaat in kerkdiensten regelmatig voor en verbindt daarbij geloof en wetenschap.

Contactpersoon: Hanneke van der Plas
Tel: 06-555 38 994
E-mail: wio@pg-roermond.nl