Leesgroep ‘Prayer’

Protestantse Gemeente Roermond

Category:
Description

Wil je in de veertigdagentijd samen lezen, verdiepen, bezinnen en uitwisselen? In de Anglicaanse kerk wordt jaarlijks een ‘book for Lent’ (boek voor de veertigdagentijd) uitgebracht. Dit jaar is dat het boek ‘Say it to God in Search of Prayer’ van de schrijver Luigi Gioia.

Het boek daagt je uit om op een andere manier te gaan bidden: niet volgens een bepaalde methode of met bijzondere woorden, maar recht vanuit je hart en op elk moment van de dag, juist in de hectiek van het dagelijkse leven.

Omdat het een Engelstalig boek is, is kennis van de Engelse taal handig. Het boek is zo geschreven dat wekelijks een hoofdstuk gelezen en behandeld kan worden. Er is al belangstelling getoond vanuit de katholieke parochies, dus wellicht kan de groep zowel internationaal als oecumenisch van deelname zijn en in verschillende kerken bij elkaar komen. De avond wordt afgesloten in de kerkruimte met een gezamenlijk gebed.

Datum & tijd: De donderdagavonden 22 februari, 8 maart, 22 maart om 19.30 en afsluitend met Witte Donderdagviering op 29 maart.
Locatie: wordt nog bekend gemaakt
Opgave en informatie bij: predikant@protestantsegemeenteroermond.nl