Meteen naar de inhoud

Ontmoetingscentrum

Ontmoetingscentrum is van start!

Na een intensieve periode van schuren, schilderen en inrichten zijn we nu van start. Op dinsdag 9 augustus is het Ontmoetingscentrum geopend en hebben we de eerste bezoekers mogen verwelkomen. In het najaar van 2020 is het gebouw aangekocht en zijn we als werkgroep gaan plannen. Hoewel de corona epidemie de nodige vertraging met zich meebracht zijn we erg blij dat we nu van start zijn!

De werkgroep (Rene Silvis (opvolger van Judith van den Berg-Meelis), Klaas Baas, Yi Guo en ondergetekende) ziet zijn droom die 2 jaar geleden begon eindelijk werkelijkheid worden.

Met dank aan de inspiratie vanuit het Leger de Heils heeft het OC een meer huiselijke en gezellige uitstraling gekregen. Meerdere gemeenteleden hebben zich ingezet en betrokkenheid getoond, dank daarvoor! Met name willen we de grote inzet van Bahman en Yousef noemen, die onder leiding van schilder John van Melick de aanpassingen in de maanden juni/juli tot stand brachten.

Ons doel is dat het Ontmoetingscentrum een plek wordt waar: Iedereen welkom is en zich thuis voelt, en waar je een praatje maakt en een kop koffie of thee drinkt.

De samenwerking met het Leger des Heils betekent hierin een mooie start. En er zijn er al meerdere gebruikers – is er zelfs toenemende belangstelling-  wat tevens betekent dat het financiële plaatje er goed uitziet.

En we nodigen jullie allemaal uit om een kijkje te komen nemen. We zijn open op de dinsdag en donderdag van 13.00 tot 16.00 uur. En één keer in de maand is er een gezamenlijke maaltijd: Meet en Eat, van 18.00 tot 19.30 op de dinsdagen.

Vrijwilligers van onze kerk en uit de buurt draaien al volop mee aangevuld met vrijwilligers van het Leger des Heils – erg mooi te zien hoe snel vrijwilligers zich hebben gemeld.

In oktober volgt een officiele opening om dit samen met jullie te vieren en een groter publiek te bereiken. Binnenkort volgt hierover meer informatie.

En belangrijk doel is de verbinding met de buurt en de omgeving versterken, en de deur van onze gemeente open te zetten. Heeft u ideeën hierover dan horen we die ook heel graag.

Hartelijke groet namens de werkgroep,

 Johan Warringa

Tags: