Actie Schoenendoos

Doe mee met actie Schoenendoos!

Doen we als Protestantse gemeente Roermond dit jaar mee met de actie Schoenendoos? Jazeker! Juist in deze vreemde tijden zijn er veel kinderen die we heel blij kunnen maken met een mooie gevulde schoenendoos. De kindernevendienst roept iedereen, ook papa’s, mama’s, opa’s en omas, op om dit jaar weer mee te doen! We starten op zondag 25 oktober met de actie en u kunt tot 16 november gevulde schoenendozen inleveren.

In deze spannende tijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Als u meedoet met de actie geeft u een kind ver weg een schoenendoos vol bruikbare spullen. Voor hen is dat een onbetaalbaar cadeau. Vul en versier een schoenendoos voor een jongen of een meisje en maak een ander kind heel blij!

Waarmee vul je de doos?
Met o.a. schoolspullen, toiletartikelen, speelgoed en een knuffel. Heb je deze over, dan kun je de schoenendoos vullen met je eigen spulletjes. Maar als je geen materialen hebt en deze wil aanschaffen voor deze actie is dat ook prima. In de actiefolder lees je waarmee en hoe je de schoenendoos kunt vullen. De foldertjes liggen vanaf 25 oktober op de actietafel achterin in de kerk. Ook staan er lege schoenendozen als je deze zelf niet hebt, die je kunt gebruiken.

Ook papa’s, mama’s, opa’s en oma’s: doe mee!
Iedereen kan meedoen! Hoe meer schoenendozen we kunnen meegeven, hoe meer kinderen we blij kunnen maken! Wilt u meedoen, maar komt u vanwege corona liever niet naar de kerk om de doos af te geven? Geen probleem, neem contact op met Elly Sluis of Lizeth in ’t Veld (knd@pg-roermond.nl) en wij zorgen dat de doos wordt opgehaald.

Versier je doos tijdens de kindernevendienst
Op zondag 25 oktober gaan we samen schoenendozen versieren versieren tijdens (en na) de KND! Neem je doos die dag mee naar de kerk en knutsel mee. Thuis vul je je mooi versierde doos met je spulletjes en doe er 5,- bij (voor transportkosten) en lever hem uiterlijk zondag 15 november in!

Ook dit jaar hopen we heel veel kinderen blij te maken met een schoenendoos. Voor deze kinderen is de schoenendoos niet zomaar een doos, maar een ware schat. Dus doe (allemaal) mee!

Groetjes,