Zorgen om jeugdwerk

• door

Zoals jullie wellicht wel weten zijn de kerkdiensten weer begonnen. Misschien is het u opgevallen dat het Ontmoetingscentrum nog niet in gebruik is. Elders in het contactblad kunt u lezen dat er een informatiemoment is over het principe-besluit van de kerkenraad aangaande de overname van het ontmoetingscentrum. Het bestuur van het ontmoetingscentrum geeft aan dat het gebouw niet gebruikt mag worden, totdat de juridische overdracht een feit is.

Mede gemeenteleden, ik maak mij zorgen om de kinderen. De oppas en de kindernevendienst zijn nu gedwongen om uit te wijken naar de consistorie of buiten. Dit is een zeer onwenselijke situatie. In eerste instantie heeft de kinderdienst veel hinder van de dienst. Naast dat de ruimte dan gedeeld moet worden met de oppas kan je kan in de consistorie moeilijk kinderen iets uitleggen als het orgel aan het spelen is. Hetzelfde is andersom, ik weet zeker dat er mensen in de kerk hinder ondervinden als er in een meditatief moment een huilend kind te horen is. Er zijn natuurlijk verschillende manieren om hier naar te kijken maar dat dit niet een wenselijke situatie is, daar kunnen wij het over eens zijn denk ik.

Wegens nood, heeft bovenstaande nu 2 keer plaats gevonden. Van de leiding krijg ik terug dat kindernevendienst niet te doen is in de consistorie. Dan zegt men misschien; uitwijken naar buiten! Maar hoe zit dit dan in oktober, november en december als het weer minder aantrekkelijk wordt.

Wilt u meedenken? Heeft u suggesties of misschien een kant en klare oplossing voor de kindernevendienst en oppas. Laat het weten via jeugd@pg-roermond.nl of schiet mij even aan op een zondag.