Hoe is het met de kledingactie van de ZWO?

We hopen dat u zich dat in het afgelopen half jaar wel eens heeft afgevraagd. We hadden u nu natuurlijk graag een succesverhaal verteld en mooie foto’s laten zien, maar helaas liep alles anders…

De kleding die tot nu toe is verzameld is bijna allemaal gesorteerd en verpakt. Het was de bedoeling dat Dominee Levente Sohajda eind vorig jaar of begin dit jaar naar Duitsland zou komen. We zouden dan in Duitsland kleding over dragen. Helaas lukte het hem niet om naar Duitsland te komen. Nog voor we een alternatief plan hadden kunnen bedenken kwam Corona. De Hongaarse grenzen werden direct gesloten. In de zomer zijn de grenzen even open geweest, maar er mocht niet met meerdere personen uit verschillende huishoudens in 1 auto gereden worden. Per 1 september zijn de grenzen weer helemaal gesloten. De kleding staat nu veilig in de opslag te wachten tot de grenzen open gaan. Na half maart zijn we niet meer actief bezig geweest met het inzamelen, zowel vanwege Corona maar ook omdat de opslag vol is. We gaan nu regelmatig na of de grenzen weer geopend gaan worden en zullen zodra Hongarije weer toegankelijk is de kleding wegbrengen. Omdat we werkelijk geen idee hebben hoe lang dit zal duren, vragen we u om gebruikte kinderkleding voorlopig aan een ander goed doel te doneren.

We willen iedereen die kleding heeft gebracht bedanken en zodra we op weg kunnen om het naar Hongarije te brengen zult u zeker van ons horen.

Met vriendelijke groet,
De ZWO-commissie