AZC Nieuws – oktober

• door

Heeft u ook zo genoten van de eredienst van 13 september? En lekker zingen. Gasten na de dienst vertelden mij hoe ontroerend het was om met de gemeente te mogen zingen. Mijn stem is wel wat roestig geworden. Maar na een paar kerkdiensten zal het wel weer soepeltjes gaan.

Overigens wat een indrukwekkende doopdienst met acht dopelingen waarvan zeven uit het AZC! Op de foto hierboven wordt Bahar gedoopt, dochter van Yousef en Samareh. De beide ouders waren in Duitsland al gedoopt.

Voor de doop van het gezin Ehsan (wil graag Erik genoemd worden) met zijn vrouw Vahideh (wil graag Wendy genoemd worden) met hun kinderen Helena en Barad sprak Wendy eerst hun belijdenis uit. Beiden krijgen Nederlandse les van Luit Wever. Wendy wilde haar belijdenis in het Nederlands uitspreken. Zij schreef deze zelf. Gespannen als ze was kwam het niet bij iedereen duidelijk verstaanbaar over. Daarom volgt hieronder de door haar uitgesproken belijdenis.

Onze Nederlandse namen zijn Erik en Wendy; de kinderen heten Barad en Helena.

Als we het verhaal van ons leven bekijken en zien wat er met ons gebeurd is, valt ons op hoe vergelijkbaar dat is met het Bijbelse verhaal van het Joodse volk, dat Egypte verliet vanwege de tirannie van de Farao en ze op God vertrouwden.

Achter hen was Farao met zijn leger en vóór hen de Rode Zee. Ze accepteerden hun onbekende toekomst alleen door geloof. Ze veranderden van gewone mensen in krijgers. Ook wij hebben allemaal ons verleden; onze familie; vrienden; goede baan; kapitaal en huis, achtergelaten. Maar we zijn helemaal niet van streek, omdat we in onze weg geloven.

We hebben ons huis, dat op zand gebouwd was, achter ons gelaten, om een huis op een rots te bouwen en het eeuwige leven te verwerven. Vandaag is ons vorige leven dood en leven we nu in Christus. Dit is wat wij belijden.

Op de volgende foto’s ziet u de doop van het gezin.

Ook Rouzbeh (foto links onder) en Pedro (foto rechts onder) werden gedoopt.

De herfst is weer begonnen en de blaadjes beginnen van de bomen af te vallen, ook die van de lindebomen in onze kerktuin. Ze vallen op het gras, het grind en het pad naar de kerk toe. Donderdag 17 september was de uitvaart van de heer Evert Bakarbessy. Op de woensdag voor de begrafenis was alles bedekt onder een dikke laag bladeren. Gelukkig konden we een beroep doen op de hulp van 5 AZC-ers. Zij hebben de bladeren opgeruimd en alles geveegd en aangeharkt zodat het er met de begrafenis netjes uit zag. Hieronder ziet u van links naar rechts: Richard, Pajam, Bahman, Ehsan en Rouzbeh.

Namens de diaconie, Gerben Huberts

Tags: