Seniorennieuws – juni

Beste senioren, zoals de meeste van u al gehoord of gelezen hebben, zou ik in de P.S.W. bijeenkomst van mei afscheid nemen als voorzitter van het Protestants Senioren Werk. Gezien de situatie rond het corona virus hadden wij besloten om de vergaderingen en middagen op te schorten tot nader bericht. 7 maart hebben wij in de kerk nog een prachtig Vrienden Concert gehad o.l.v. Andre van Vliet met het gemengd koor Oriolus uit Maarn. Het coronavirus was al erg zichtbaar gezien de aantal toehoorders. Met de voorzitter van Oriolus en de dirigent Andre van Vliet is afgesproken om zo spoedig mogelijk op herhaling te komen, want men was diep onder de indruk van de kwaliteit en presentatie van de zangavond.

In de periode maart-april- mei, zijn Helma en ik 88 meter verhuisd. naar een levensbestendige woning. De meesten van u die op latere leeftijd ook zijn verhuisd van groot naar klein, weten dan met ons dat er verschrikkelijk veel geruimd moet worden. Wij dachten dat de kinderen en kleinkinderen ons wel zouden verlossen van al die mooie waardevolle emotionele meubelstukken, apparatuur, schilderijen, gereedschappen, foto’s, bedden etc., nee dus, en uiteindelijk ging het naar de Kringloop, AZC Baexem, Museum Terug In de Tijd, en naar de nog geopende stortplaats in Maasbracht, waar je in de rij kon aansluiten (30 minuten). Maar nu na 3 maanden zijn wij heel gelukkig met ons nieuwe onderkomen.

Het seniorenreisje hebben wij destijds i.o.m Giehlen en de Tingieterij organisatie uitgesteld naar september. Nu, eind mei kunnen wij al met zekerheid stellen, dat het reisje ook in september afgezegd moet worden. Het is voor ons als P.S.W. team niet verantwoord om in september met 60 senioren in een bus op stap te gaan. Wij zullen dan ook vragen om het wederom uit te stellen, en wel tot april 2021. De dominee’s en alle kerkraadsleden, organisten en organisatiecomité van de gezamenlijke omringende Gemeentes, wens ik heel veel wijsheid en Gods nabijheid toe, in de hoop dat wij z.s.m. weer in onze eigen kerken samen mogen komen.

Met een hartelijke groet, namens het team P.S.W.

Gerard van der Klei

psw@pg-roermond.nl