Afgelast & Gewijzigd

Iedereen is op de hoogte van de situatie rondom het coronavirus en de zorgvuldigheid waarmee we moeten omgaan met het risico op besmetting hiermee. N.a.v. de maatregelen, die zijn afgekondigd op 23 maart j.l., hebben wij, als kerkenraad, de beslissing genomen om de kerkdiensten op te schorten tot 1 juni. Dit ook op aanraden van onze classis.

Op 15 maart werd er een korte viering op de televisie verzorgd door ds. René de Reuver, scriba van de generale synode van de PKN, en op 22 maart was er een video-opname vanuit onze eigen kerk met ds. Judith en een klein aantal medewerkenden vanuit onze gemeente. Bij het schrijven van dit artikel was al duidelijk dat veel mensen deze dienst heel erg hebben gewaardeerd. We willen de medewerkenden aan deze online-dienst bedanken, want in deze tijd, waarin veel mensen gedwongen zijn thuis te blijven, is het heel bijzonder als men toch zijn bijdrage kan en wil leveren aan een eredienst.

We zijn, op dit moment, bezig om de diensten in de nabije toekomst te regelen. Waarschijnlijk zullen er ook regionale online-diensten tot stand komen, waar de verschillende gemeenten dan allemaal een bijdrage aan leveren.

Of de situatie langer dan 1 juni gaat duren, zullen we moeten afwachten. We blijven de regels van het RIVM, ook in de toekomst, volgen.

Als er bijzondere aanpassingen zijn, wat onze kerkdiensten en kerkelijke activiteiten betreft, zullen we u natuurlijk zo goed mogelijk op de hoogte houden: via de mail, de nieuwsbrief, “Contact” en de site.

Hieronder een overzicht van de wijzigingen en afgelastingen.

Groothuisbezoek
De groothuis­bezoeken van 16 april, bij familie Vriezen in Haelen en 12 mei, in de consistorie van de Minderbroederskerk, gaan niet door.

Gemeentebijeenkomst 19 april

De aangekondigde gemeentebijeenkomst gaat niet door. De bijeenkomst wordt uitgesteld naar een later moment.

Memorialconcert van 4 mei
I
n verband met de situatie rond het coronavirus ontvingen we recentelijk bericht, dat het memorialconcert niet doorgaat. Heel jammer. Er was een speciaal concert samengesteld met medewerking van De Symphonie, een soliste en het Koninklijk Roermonds Mannenkoor, maar ons aller gezondheid gaat vanzelfsprekend voor.

Gezamenlijke dienst Maasbracht 10 mei

Ook deze dienst gaat helaas niet door. Hoe deze dienst wel vorm zal krijgen, leest u in het volgende nummer van “Contact” en in de andere media.