Gemeentelid Anahit in Passionkoor!

<English below Dutch text>

Afgelopen zondag was in onze kerk de laatste auditie voor het koor van The Passion. En gemeentelid Anahit Yengibaryan is uitverkoren om in het koor te mogen meezingen! Hieronder stelt ze zichzelf voor en legt uit hoe het zo gekomen is.

Dag allemaal, mijn naam is Anahit. Ik kom uit Armenië en samen met mijn man en twee kinderen woon ik reeds 3 jaar in het AZC in Baexem. Sinds een maand of zes komen wij hier in de Minderbroederskerk en ben ik actief binnen de kerk. Ik ben een professionele zangeres en heb reeds enkele malen met veel plezier in de kerk gezongen. Ik was nog niet zo bekend met de Nederlandse liturgie en liederen, maar werd met warmte en enthousiasme ontvangen door de cantorij. Zij hebben mij kennis laten maken met veel (voor mij) nieuwe liederen.

Tijdens de Nieuwjaarsviering vertelde de dominee mij over de grootse viering van Pasen dit jaar in Roermond: “The Passion”. Er zou een speciaal samengesteld Passion-koor worden gevormd en voor deelname hieraan werden zangers uitgenodigd te solliciteren. Eerlijk gezegd was het een grote wens van mij om hieraan deel te nemen, maar er was toch wel een klein probleempje met de Nederlandse taal. Gelukkig was er een lid van onze kerk die als vrijwilliger Nederlandse les geeft op het AZC, bereid mij te helpen met de uitspraak. Om door de eerste selectie heen te komen moest ik een motivatie- én een video-opname, van een vooraf door de EO opgegeven Nederlands lied, instuderen en opsturen. Met dank aan Klaas en Ellen voor hun werk en enthousiasme is dat gelukt en binnen een week ontving ik een positieve reactie en tevens een uitnodiging voor de tweede selectie. Deze vond begin maart plaats in de Minderbroederskerk waar alle zangers werden uitgenodigd om te worden gehoord en beoordeeld door een speciale commissie. Tot mijn grote vreugde kreeg ik de volgende avond al een positief bericht en ben ik inmiddels uitgenodigd om als sopraan deel te nemen aan het Passion-koor op het concert van 9 april a.s.

Het is een onwerkelijk gevoel voor mij; ik zing al mijn hele leven en gedurende de drie jaar dat ik in Nederland ben heb ik nog nooit de mogelijkheid gehad om mijn favoriete professie uit te oefenen. Voor mij voelt het alsof God ergens een klein raampje heeft geopend voor mij. Ik heb goeie hoop dat dit concert mij een opstap naar meer zal opleveren.

Met warme en hartelijke groet, Anahit

<English>

Hello everyone, I’m Anahit. I came from Armenia with my two children and my husband. I’ve been living in Baexem AZC for 3 years. We have been visiting this church for 6 months now and I am very active. I’m a singer by profession and it was a pleasure to sing in the church. I was not familiar with European church liturgies and songs. But there was a small choir in the church, and they gladly accepted me and introduced me to many new songs.

This year’s New Year the pastor of our church came up to me and said that this year there should be a big celebration of Easter in our city Roermond and a very famous music company in the Netherlands ” The Passion” needs a new choir and they have to announced a competition. Frankly speaking, there was a great desire to participate in the competition, but there was a small problem with the Dutch language. A member of our church who volunteered as a Dutch teacher in AZC helped me with the pronunciation of the language. For the first stage, we had to shoot a video that needed one Dutch song and a short autobiography. Thanks to Ellen and Klaas great enthusiasm and hard work, we received a corresponding song and a small video about myself and sent it. One week later, in the evening, I received a positive response to the second part of the hearing. The hearings took place first of March. The next night I was invited to attend the April 9 concert and sing as a soprano in “The Passion” choir.

It was an inexplicable feeling for me, as I have been singing all my life, and for only the three years I have been in the Netherlands I have not been able to pursue my favorite profession. It seemed to me like a small light window that God had opened for me. I have high hopes for this concert))) There must be lots of interesting introductions and good times for me.

Honestly and Wholeheartedly your Anahit