Update – The Passion (3)

Weten jullie nu al iets meer over de Paaswake? En wat doen jullie nog meer?

Ja we weten heel veel meer…. En dat is toch wel het leuke van al brainstormende vergaderen; de ene mooie mogelijkheid wordt moeiteloos ingeruild voor de volgende……dus ja wat weten we nu eigenlijk meer ….

Concreet:

Deze laatste periode….
Aflopen week zijn de coördinator van het organisatiebureau en de regisseur van het programma voor overleg in onze kerk geweest.
Wat zijn nu precies de afmetingen, hoe richten we het podium in, wat te doen met de belichting, hangen die lampen niet in de weg voor opnames….
Hoe valt het licht door de ramen binnen? De kansel staat eigenlijk in de weg, maar kan niet verplaatst…. Hoe lossen we dat op?
Je leert erg veel van je kerk, vooral van de obstakels (gebouw technisch bedoeld dan).

TV-opname

Op vrijdag 3 april begint de EO met de opbouw voor de opnames van het evenement op 4 april in de kerk.
De kerkzaal, de consistorie het gehele Ontmoetingscentrum wordt bezet en er komt een enorme regisseurswagen buiten. Er is een crew aanwezig van 50 m/v; wat een enorme leuke en geweldige klus!
Inhoudelijk valt er over deze opnames nog niet zo veel te vermelden dan dat er deelname is van het Passion-koor en (zoals het er nu uitziet) twee hoofdrolspelers t.w. Petrus en waarschijnlijk Jezus die hierbij zullen optreden.
Is het kerkgebouw dan nu even niet meer van ons? Nee hoor, het is de uitdrukkelijke wens van de EO dat het karakter van onze diensten bewaard blijft zodat iedereen zich herkent in: dit zijn wíj de Minderbroederskerk.
We hebben ook duidelijk afgesproken dat bij alle beslissingen die genomen moeten worden m.b.t. het gebruik van het gebouw er overleg is met ons en wij gezamenlijk besluiten nemen en/of knopen doorhakken.

De uitzending van de opnames is op zondag 12 april op NPO 2 om 10.00; duur 50 minuten. (Uiteraard duren de opnames voor de uitzending veel langer)

De Paaswake

Dit onderdeel is zowel voor de EO alsook de Minderbroederskerk een experiment. Beide partijen hebben hier nog geen enkele ervaring in.
De EO gaat hier dan ook op TV vooraf aandacht aan besteden zodat landelijk bekend wordt wát er in onze kerk precies staat te gebeuren.
Het is ook volstrekt onduidelijk hoeveel mensen er naar onze kerk gaan komen. Al met al gaat het erg veel van onze organisatie vragen en zullen vele handjes broodnodig zijn. Ook de EO levert die dagen een bijdrage in menskracht.

Na afloop van de Passion wordt het kruis naar de Minderbroederskerk gebracht. Op het moment van dit schrijven is nog onduidelijk hoe dat precies zal gaan.
Rond 24.00 uur moet dat in ieder geval hebben plaatsgevonden en zal het kruis tot Paasmorgen in de kerk blijven liggen.

Op Goede Vrijdag en stille zaterdag zullen er, buiten onze kerkdiensten op die dagen, allerlei activiteiten plaatsvinden die betrekking hebben op de wake.
Er kunnen uit het hele land meldingen komen voor een bijdrage aan de wake. Margriet Dumee en Klaas Baas plannen in samenwerking met de EO de activiteiten in.

In grote lijnen is dit een overzicht van de dingen die we hebben afgesproken en willen uitvoeren rondom het gebeuren van de Passion in Roermond. We houden u op de hoogte via de website, nieuwsbrief, Contact en via meldingen in onze kerkdiensten.

Dit is toch een unieke gebeurtenis waar je onderdeel van wilt zijn…? Schroom dus niet: neem deel en meldt je aan als vrijwilliger via passion@pr-roermond.nl!

Kan je niet mailen; mondeling kan ook. Margriet Dumee en Klaas Baas

p.s: Heeft u niets met de Passion of wilt u in alle rust op Witte donderdag een dienst bijwonen dan kan dat in Maasbracht in het kerkje van Stevensweert om 19.30 uur en in Weert in de Bethelkerk (aan de Maaspoort) ook om 19.30 uur.