Lezing: Liberaal Christendom

Op woensdag 8 januari 2020 om 20.00 uur vindt in het Ontmoetingscentrum te Roermond een lezing plaats over ‘Liberaal Christendom’. Deze aankondiging is redelijk aan de vroege kant, maar het geeft de geïnteresseerde personen alleszins de gelegenheid om het boek ‘Liberaal Christendom: ervaren, doen en denken’ aan te schaffen en te lezen, om zodoende een mooie voorbereiding te hebben op de deze avond.

Nog niet zo lang geleden namelijk verscheen het boek ‘Liberaal Christendom: ervaren, doen, denken’. In dit boek verwoorden elf schrijvers de betekenis van het geloof voor de hedendaagse uitdagingen en vraagstukken. De schrijvers spreken zich uit over waarheid en interpretatie, kerk en wereld, over God, Jezus en de Geest. Ze denken na over de impact van het geloof op het alledaagse leven, geweld, vrijheid en relaties tussen mensen. Liberaal Christendom helpt bij de grote kwesties van alle tijden en inspireert tot vrijmoedigheid. Alle schrijvers zijn verbonden met Op Goed Gerucht en/of de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten; twee bewegingen die binnen de Protestantse Kerk Nederland actief zijn. Eén van de redacteuren, Professor Dr. Rick Benjamins, hebben we kunnen uitnodigen voor een lezing over Liberaal Christendom. De Werkgroep Inspiratie & Ontmoeting verwacht een interessante en betekenisvolle avond. Liberaal Christendom heeft niet op alles een antwoord, daarom zullen de aanwezigen tijdens de avond ook actief worden betrokken met stellingen, vragen en discussie.

Aanvullende informatie kan worden opgevraagd bij de WIO, bij Gerard Jonkman, via gencjonkman@gmail.com of via 0475-503535.