Sfeerimpressie & Beleving Dienst in Maasbracht

Sfeerimpressie & Beleving Dienst in Maasbracht

Wat een sfeervolle dienst was het op 26 mei 2019. De kerk in Maasbracht was helemaal vol. We hebben mooie liederen gezongen en een boeiende preek gehoord, verzorgd door de heer Erick van Brakel en ds. Judith van den Berg-Meelis. Na de dienst was er koffie of thee en hebben we nog even over de preek gepraat. Toen werd het tijd voor de lunch. Lekkere soep en broodjes, geweldig!

Daarna werden er groepen gevormd. Ik ging met een aantal mensen naar het Maas-Binnenvaart-museum. Daar was een gids die alles vertelde, hoe de sluizen werkten en over de vele materialen en tekeningen die met de scheepvaart te maken hadden. Het was heel interessant. Alles zag er verzorgd uit. Een andere groep ging naar de bedieningstoren van Rijkswaterstaat. De verschillende groepen bezochten ook een binnenvaartschip.

De kinderen werden vermaakt met een zeskamp, waarbij o.a. Bijbelse woorden gezocht moesten worden en waar ze torens moesten bouwen van spaghetti en spekjes. Nou, dat lukte de fanatieke jongeren heel goed! Ze kwamen heel tevreden terug met een presentje. Zelfs voor de allerkleinsten was iets geregeld, knap hoor.

Na afloop van de activiteiten werd ons nog een kop koffie of thee aangeboden en konden we napraten over alles.

Met een wel heel voldaan gevoel gingen we naar huis. Het was een hele fijne dag! Daarvoor: “Maasbracht, bedankt!”.

Krijnie de Nas-Hogendoorn, lid van de Protestantse Gemeente Roermond.