Bezoek aan Göncruszka, wie gaat er mee?

Bezoek aan Göncruszka, wie gaat er mee?

In september zullen een aantal leden van de ZWO-commissie opnieuw een bezoek brengen aan Göncruszka in Hongarije. Het is inmiddels bijna 2 jaar geleden dat wij er voor het eerst geweest zijn. De kleuterschool en de lagere school zijn sindsdien uitgebreid met meerder lokalen omdat steeds meer kinderen uit de wijde omgeving naar deze school willen komen. Toen wij er de vorige keer waren werd er gewerkt aan een nieuwe ruimte om de honing te verwerken. We zijn erg benieuwd hoe dit geworden is.  We willen graag zien hoe het vordert met het gemeenschapshuis met daarin de keuken waar straks dagelijks voor alle leerlingen een voedzame warme maaltijd zal worden bereid.  Ook hopen we daar een kerkdienst bij te wonen. We gaan nu bewust na de zomervakantie, zodat we daadwerkelijk kunnen zien hoe het er aan toe gaat op de school “Talentum” en welke invloed de school heeft op het leven van de kinderen. We zullen bijgepraat worden over wat er de afgelopen periode is gebeurd en wat er staat te gebeuren.

Het bezoek zal plaatsvinden tussen 10 en 18 september. De exacte vertrek en thuiskomdatum zal op een later tijdstip worden vastgesteld. We zouden het erg leuk vinden als er gemeenteleden zouden willen mee gaan! Iedereen die mee gaat kan dan met eigen ogen zien waar o.a. de opbrengst van de honing naar toe gaat. De reiskosten zijn voor eigen rekening, ook de ZWO-leden betalen dit zelf. We verwachten dat de reiskosten (incl. 1 overnachting op zowel de heen- als terugweg) ongeveer €200,- zullen bedragen. Dit is gebaseerd op vervoer met eigen auto. Hoe en waar we in Göncruszka zullen verblijven, zal afhankelijk zijn van het aantal personen die mee willen gaan, daarom zullen we dit op een later moment overleggen. Hier zullen nauwelijks of geen kosten aan verbonden zijn.

Vlakbij Göncruszka is een natuurreservaat wat de moeite waard is om te bezoeken. Ook de steden Kozice (30 km Slowakije) en Miscolc (60km) kunnen op eigen gelegenheid bezocht worden.

Lijkt het u leuk om mee te gaan? Neem dan contact op met Grieta Gootjes via zwo@pg-roermond.nl. U kunt ook een van de leden van de ZWO aanspreken.

Kedvesen (Met vriendelijke groet)

Grieta Gootjes, Wilma Jonker, Bep Storm, Arno de Waal, Jeannette Klein