Culinaire ontmoeting met de Bijbel / Proef de Bijbel

Culinaire ontmoeting met de Bijbel/Proef de Bijbel

Via de keukendeur wordt u in deze presentatie uitgenodigd om een kijkje te nemen in de tijd van de Bijbel. De Bijbel verwijst op veel plaatsen naar koken en eten, vaak tegen de achtergrond van vreugdevolle feesten. Wie kent niet de linzensoep van Esau, of de uitdrukking over het “gemeste kalf”. En natuurlijk kan er ook geproefd worden.

Ontdek dat voedsel en de Bijbel op een fascinerende manier met elkaar verbonden zijn.

In de presentatie ervaart u welke rol de vier smaken zout, zuur, bitter en zoet in de Bijbel spelen. U mag letterlijk proeven van deze smaken van het leven, tegen de achtergrond van Bijbelse verhalen, teksten en kleuren. Een presentatie over voeding en smaken, met accent op beleving en ervaring.En ook hier geldt: na het zure komt het zoet!

De presentatie wordt gegeven door Wilma van de Veen. Zij is regiocoördinator bij het Nederlands Bijbelgenootschap.

Op 13 maart om 20:00 uur in het Ontmoetingscentrum.