Zomeropenstelling 2018

Zomeropenstelling 2018

De zomeropenstelling van de kerk is weer afgerond met de monumentendagen in september. We hebben drie exposanten gehad, zoals eerder vermeld. De exposanten waren steeds ook zelf aanwezig, hetgeen voor bezoekers zeker een meerwaarde heeft gehad. Vooral de exposities in de maand augustus trokken veel belangstelling. De schilderijen en patchwork/quilten bleken een goede mix te zijn. De exposanten (Wim Luinge en Joke Kost) hadden regelmatig gesprekken met de bezoekers. Als ze geen gesprek hadden, waren ze veelal bezig met hun kunst: Wim schilderde/tekende en Joke ging met haar handwerk aan de gang. Alles bij elkaar een actieve en gezellige maand.

De expositie in juli trok helaas wat minder belangstelling, hetgeen mede een gevolg zal zijn geweest van de extreme hitte in de maand juli. Maar ook hier geldt, dat de exposant (Annie van de Kruys) de tijd nam om vragen van bezoekers te beantwoorden.
In september hadden we de expositie over Grenservaringen/Joods leven tussen Rijn en Maas van 1800 tot 2000. Deze expositie sloot aan bij het thema ”In Europa” van de Monumentendagen van dit jaar. Daarnaast waren 8 en 9 september tevens de Nationale Orgeldagen. Niet alleen voor de expositie, maar ook voor het orgel was veel belangstelling. Bezoekers mochten boven bij het orgel gaan kijken. Henk Boven was beide dagen aanwezig om de vragen van de belangstellenden over het orgel te beantwoorden.

Langs deze weg wil ik allen die weer hebben meegewerkt om de openstelling tot een succes te maken van harte bedanken voor hun inzet.